Ord med C til din kat. Hvordan ville jeres kat spille Scrabble?

Katte er verdens mest vidunderlige dyr… eller i det mindste de mest meme-agtige! Selv om jeres hunde nok ville være uenige, er det nemlig deres spindende rivaler, der har erobret internettet. Og hvis der allerede er opstået digte skrevet af katte, kattelande, citater af berømte katte og selv katte i rollen som kosmiske conquistadorer, hvorfor skal vi ikke overveje, hvordan jeres kat ville spille, hvis den var Scrabbles fan? Her kommer en kort liste over manøvrer, der ville gøre jer rødglødende… og tvinge jer til at spille endnu et spil med missen. Hvilket ord med C ville din kat lave? Er I klar til den mest abstrakte katte-liste i den del af internettet?

1. Den ville danne alle varianter af ordene “spinde”, “stryge” og ord med C til “cat”, ikke nødvendigvis i den rækkefølge

Katte er virkelig meget heldige – Scrabble-ordbøger indeholder et par hundrede varianter af de udtryk, som er basale for ethvert tænkende væsen. Eller måske er det Scrabble-ordbøgerne, som er heldige, fordi de indeholder udtrykkene? Kattene godkender i hvert fald nådigt arrangementer lavet af deres menneskelige underordnede. Så længe som et af ordene dannet af dem ikke bliver afvist…

2. Den ville insistere, at der står sludder i ordbogen… hvis ordbogen ikke tildeler point for ordene, som katten selv har dannet

Ups… Den slags ordbog, som ikke tildeler point for ordene dannet af kattene, sikkert ikke kan fungere rigtigt. Det er umuligt, at der ikke eksisterer udtrykkene som “keddeseg”, “dåsemadig” og “denunderligetingpåvæggen”. Menskr har åbenbart ødelagt noget igen. Eller hunde. Ja, det må være hundenes skyld!

3. Den ville tjekke ordene som “hund”, “gø” og “apportere”

Hvis spilleren, der ville vinde med katten, fandt på at danne sådanne skændige udtryk som “gø”, “apportere” eller, katten forbyde det, “hund”, måtte hun eller han regne med modstanderens øjeblikkelige reaktion. Og hvis ordbogen alligevel ville indeholde de skammelige ord, så… har katten altid andre traditionelle metoder til overtalelse. Som fx kattekløer.

4. Den ville se frem til at bytte fliser på grund af selve raslen af posen

Rystning af posen med fliserne kan hypnotisere. Og hvis man kan opnå en fordel i forhold til modstanderen ved at danne ordene så lækre som “mad”, “mad” eller også “mad”, så… Hvis I ville afholde katten fra flisernes bytning, ville der kun være én måde. Spørgsmålet er, om I ville have lyst til at gå i køkkenet og åbne køleskabet.

5. Den ville tilfældigt banke fliserne af brættet, hvis den ville tabe

Det var et absolut tilfælde! – ville jeres kat forklare. Åh, var du ved at vinde? Det anede jeg virkelig ikke. Skal vi ikke starte forfra? Men jeg beholder fliserne. Det er trods alt ikke min skyld, at du har ødelagt brættet. Eller lad os gå på kompromis – vi spiller igen, men jeg vinder den første runde på walkover. Du vil vel ikke modsætte dig?

6. …og den ville blinke med sine søde øjne, hvis rivalen ville prøve at kompensere for tabet

Hvis vi alligevel ville prøve at modsætte os, ville katten ændre taktik. I stedet for at tage sig af kedelige aktiviteter som beregning af pointene, der er nødvendige for at kompensere for tabet, ville den bare stirre på rivalen. Alle selvrespekterende katte ved, at menneskerne meget hurtigt falder for tricket på grund af deres lave intelligensniveau. Dets brug skader selvfølgelig lidt kattens selvværd, men der er ikke meget, som katten ikke ville gøre for at vinde!

7. Den ville nogle gange lave et træk efter 5 sekunder og andre gange tænke over spillet i en time danne et ord med C

Attene kan virkelig ikke lide tidsfrister. Selvfølgelig har menneskerne sagt ja til dem, for de af natur repræsenterer en slave-agtig art, men med kattene fungerer det ikke på den måde. Det er udelukket, at den ville deltage i spillet med en halv times tidsfrist for træk. Hvis I forventer et hurtigt spil – vil katten i en time observere et punkt på væggen, som er meget mere interessant end det, der sker på brættet. Og hvis i i mellemtiden vil lave mad, vil den danne et ord så hurtigt, at I ikke engang kan gå over til komfuret. Og hvis I vil brænde panden af den grund? De røgfyldte værelser skal altså luftes ud, og man skal åbne vinduet for at lufte ud… I skal ikke regne med, at katten laver sit træk, før den løber væk.

8. Den ville ikke afslutte nogen runder, for den ville kede sig og falde i søvn i midten af brættet soger efter et ord med C

Ærligt sagt skal man ikke regne med, at hvilken som helst kat vil afslutte hvilken som helst runde i Scrabble søger efter et ord med C. Før spillet afgøres, skal den altså falde i søvn, fordi den er træt på grund af et natløb med lampens skygge. Og fordi brættet er det perfekte sted for at falde i søvn… Katten ved godt, at I stadigvæk vil spille med den den kommende dag. Og hvis I ville notere spillet i jeres hæfte som vundet, skal I huske, at katten ser alt. Selv hvis den sover, observerer den stadig. Hovedsageligt fordi den bare er en kat. Og kattene vinder altid. Også hvis de taber.