Scrabble! Hvorfor er det værd at spille Scrabble?

Selv om man i dag kan vælge mellem titusinder eller måske hundredtusinder af forskellige typer spil og produkter på grænsen mellem spil og apps, er der stadig flere og flere personer, der danner ord fra bogstaver i forskellige variationer af Scrabble. De spiller på den polske webside kurnik, det fysiske brætspil derhjemme eller under en arbejdspause i en af hundredvis af mobilapplikationer. Men hvorfor er det sådan? Er det på grund af en midlertidig tendens, det faktum, at ordspillene, der promoverer rivalisering mellem flere personer er på mode eller Scrabbles evige charme? Hvis I endnu ikke har fundet svar på dette spørgsmål, skal I nødvendigvis læse igennem vores liste af 5 grunde til, at det er værd at spille Scrabble. Det er sikkert også muligt at opliste 55 grunde, men de 5 bør også være nok til at begynde på underholdningen i form af dannelse af ord af bogstaver!

1. Fantastisk måde at bruge tid på

Det traditionelle Scrabble-spil til fire spillere kan tage over en time, det er rigtigt. Men hvis I spiller på internettet, kan I fastsætte en tidsbegrænsning for hele runden. På den polske webside kurnik er det også muligt at spille en runde på under 10 minutter! Sådanne 5-minutters dueller er måske ikke særligt begivenhedsrige, når det gælder ordenes længde eller kompleksitet, men de udgør en fantastisk træning i spillet under tidspres. Man kan sagtens nyde den type underholdning under en arbejdspause (og også under arbejdet, hvis chefen ikke kigger… som vi selvfølgelig ikke opfordrer jer til!). Derudover findes der mobilapplikationer, som gør det muligt at spille single player-spil. I en af versioner af Logorrhea (som er en type af Scrabble) skal man på 2 minutter danne så mange ord som muligt fra bogstaverne, der står på skærmen. Det svarer til tiden, som man dagligt bruger på at logge ind på sociale medier!

2. Ingenting får gang i festen som Scrabble-spillet!

I har nok været til fest, hvor alle gæster ser på hinanden og trægt prøver at starte en samtale, som dog aldrig rigtig kommer i gang. Alle drømmer så om, at der kommer endnu en gæst, eller at der dukker dagens nyhed om et brud eller bryllup op i sociale medier. Det behøver dog ikke være på den måde. Du skal bare foreslå et Scrabble-spil for at bryde isen. Og så vil det ikke betyde meget, hvem har vundet spillet. Undervejs vil I småskændes over, hvilke ord skal og ikke skal findes i ordbogen, finde ud af, hvem ikke kender til grammatikken, og hvem er rystet over bandeord på brættet. Og det bliver sikkert ikke kedeligt!

3. Scrabble forbinder generationer

OK – siger I – man kan spille Scrabble med venner, men hvad så med forældre, bedsteforældre eller børn? Dannelsen af ord af bogstaver er også en fantastisk mulighed for at lege med dem! Ikke kun er det muligt at nyde spillet uden kendskab til internettet eller seneste nyt på Netflix (det er ting, som man oftest ikke snakker om med de væsentligt yngre eller ældre), men man kan også lære mange ord fra bedsteforældrene, som bestemt lyder fremmed, men alligevel findes i ordbogen. Der er kun fordele!

4. Spillet opfylder behov for rivalisering uden at man bruger penge på mikrobetalinger

De fleste spil, der vinder popularitet i dag, baserer desværre på mikrobetalinger. Selv om de teoretisk stadig er free-to-play-spil, skal man i praksis mindst bruge 10-20 PLN om ugen for at opnå så lidt som ordentlige resultater. Eller være tålmodig som en engel. Scrabble og spillets fleste kloner gør det muligt at opfylde det daglige behov for kappestrid, uden at man regelmæssigt bruger penge. Det købte brætspil vil vare i årevis, og på mange internetsider, fx den polske kurnik.pl, kan man spille gratis. I øvrigt behøver man ikke bruge hver aften i flere måneder kun på at opnå det grundlæggende niveau. Man bliver selvfølgelig ikke mester over natten, men hvis man har flair for ordspil, vil man ikke risikere kedelig ressourceindsamling bare for at… frigøre flere ressourcer. I Scrabble og dets kloner vil en god spiller få succes allerede fra starten.

5. Man kan berige sit ordforråd

Det er selvfølgelig ikke altid, at man har brug for at kunne deklinere navne på komplicerede kemiske stoffer. Og det er heller ikke nødvendigvis, at man i sit CV vil kunne placere oplysninger om, at man kender til alle ord på 2 bogstaver i Scrabble. Men sprogregler bør ikke længere være et stort mysterium for jer. Når man spiller Scrabble eller dets kloner, beriger man sit ordforråd og udvikler sproglige kompetencer. Det er jo ingen skade til, når man udtrykker sig lidt mere farverigt, ikke? Selv hvis det kun er træning før det næste Scrabble-spil!

Andre websteder, der hjælper dig med at vinde ethvert Scrabble- eller ordspil.

https://scrabble–word–finder.com

www.licznik-słów.pl

www.tricher-au-scrabble.net

www.wordlist.eu

www.aide-scrabble.fr

www.scrabblemania.pl

www.scrabblemania.fr

www.scrabblemania.de

www.scrabblemania.nl

www.scrabblemania.net

www.scrabblemania.it

www.scrabblemania.dk

www.scrabblemania.es